De allereerste opdracht

Xclusief_066_1024px

Het is begin december, mijn telefoon gaat. Een CarCasting bureau uit Noord Brabant aan de telefoon. Hij heeft een vraagje. Via de website heeft hij gezien dat de Lamborghini verhuurd wordt en zou hem graag willen gebruiken voor in de opnames van een film! Wie droomt er nu niet van om eens in een film mee te spelen. En hélemaal als je dan mag doen wat je het allerliefste doet, rijden in een Lamborghini!

‘Gaaf!’ was dan ook mijn reactie, zeker als allereerste opdracht! En oh ja, het is volgende week al…

7 december is de eerste opnamedag. Na een korte nacht en toch wat licht zenuwachtig vertrek ik die ochtend met de auto. De opnames zijn in Wassenaar bij een oud kasteel, maar een eind rijden in deze auto doen we met plezier.

Kasteel Oud Wassenaar is een prachtig monumentaal pand in een bosrijke omgeving. Daar aangekomen over de lange oprijlaan wordt me een parkeerplek aangewezen en mag ik doorlopen naar de grote hal. Een schitterende uit marmer opgetrokken ontvangstruimte met brede trappen. Van daaruit word in een achterkamertje mijn kleding en haar gecheckt en maak ik kennis met andere figuranten en acteurs.

Ruim een uur na aankomst begonnen de opnames. Want een ervaring is dat…! Zelden heb ik een ‘onderneming’ meegemaakt die zo goed georganiseerd en gestructureerd is als op de filmset. Alles is tot in de puntjes voorbereid en geregeld en werkelijk overal is aan gedacht. Er zijn ook ongelooflijk veel mensen bij betrokken, van regisseur, uitvoerend producent, tot aan visagisten en stylistes.

Alles kost wel veel tijd… alleen al voor het opstellen van materiaal en afstellen van licht moet er regelmatig gewacht worden. Regen en sneeuw brengen ook wat vertraging en scenes moeten net zo lang overnieuw gespeeld totdat de regisseur tevreden is. Maar wachten hier is niet erg, er zijn meerdere exclusieve auto’s die meespelen dus ik kan mijn hart ophalen!

Een hotel voor de nacht is geregeld en de volgende dag is ongeveer een herhaling van de dag ervoor. Die dag spreek ik ook veel mensen in dezelfde branche, erg leuk ook om zo wat connecties op te bouwen.

Ik ga naar huis met een glorieus gevoel, wat een belevenis dit! Wie weet wat we er nog eens van terug gaan zien op het witte doek…